Marie Kempe

Meditatie en yoga

Het beoefenen van yoga en meditatie is voor mij zo'n rijkdom. Voor mij betekent het thuiskomen, een hele praktische, toegankelijke manier om rust, ruimte en vertrouwen te vinden in mijzelf. Het geeft me meer helderheid en maakt mij(n leven) eenvoudiger en liefdevoller.

 

Opleiding

Na mijn studie film-en televisiewetenschappen ben ik een tijdje als freelancer actief geweest. Ik volgde al enkele jaren yogalessen toen ik in 2006 startte met de 5 jarige opleiding tot hatha en raja yogadocent bij De Blikopener in Tilburg (erkend door de VYN). Ook rondde ik in 2009 de specialisatie

tot yogadocent voor zwangeren af (Unide – Den Haag). Daarna volgden de tweejarige opleiding Mindful Coaching (Dorle Lommatzsch - Tilburg) , verschillende opleidingen bij oa See True, I Am en CvM tot categorie 1 mindfulness (groeps-)trainer  en tot trainer Mindful Self-Compassion bij oa Kristin Neff. Ik ben in 1974 in Friedberg (D.) geboren.

 

Training en coaching

Wat ik zelf in meditatie en yoga vind, wil ik graag delen. Mijn uitgangspunt daarbij is, dat mensen zelf heel goed weten wat het beste voor ze is en dat de beoefening van mindfulness, (zelf-)compassie en yoga helpt het vertrouwen in dat weten te vergroten.

 

Marie Kempe

 

Wat we willen:
Momenten
Van helderheid
Of beter nog: van grote
Klaarheid

 

Schaars zijn die momenten
En ook nog eens goed
verborgen

 

Zoeken heeft dus
Nauwelijks zin, maar
Vinden wel

 

De kunst is zo te leven
Dat het je overkomt

 

Die klaarheid, af en toe

 

Martin Bril