Veerkracht

Het beoefenen van yoga kan een krachtige, positieve ondersteuning zijn in je leven en een bijdrage leveren aan het ontwikkelen van meer vitaliteit en (veer-)kracht.

Door contact te maken met je lichaam en jezelf waar te nemen, herken je wanneer en waar je spanning voelt. Spanning ontstaat wanneer je iets vast zet in en met je lichaam, met je adem, met je gedachten. Je blokkeert. Misschien overduidelijk, misschien heel subtiel.

 

Loslaten

Wanneer je spanning in je lichaam loslaat, doe je dat ook in je geest en andersom. De adem is de verbindende schakel tussen die twee.

Door fysiek en geestelijk spanningen los te laten en meer grip te krijgen op je gedachten en emoties, brengt de beoefening van yoga innerlijke rust en ruimte, die je steeds verder kunt uitdiepen.

 

Vertrouwen

Het leidt tot een meer ontspannen levenshouding en een groter vertrouwen in jezelf. Dat is een goede basis om je op je eigen manier verder te ontplooien.

 

Zelfacceptatie

Door te observeren zonder te oordelen, dus zonder dat je van alles gaat vinden over wat je waarneemt, voorkom je dat je jezelf belast met allerlei verwachtingen, eisen en andere hersenspinsels. Zo groeit je onderscheidingsvermogen en je zelfacceptatie.Het gaat tijdens de beoefening van yoga om je eigen unieke beleving. Om eruit te halen wat voor jou werkt.

 

Yogalessen in Wittevrouwen - Utrecht

De yogalessen vinden plaats in een prettige ruimte op de Sweelinckstraat in Utrecht. De groepen zijn klein, tot maximaal negen deelnemers. Je kunt je altijd opgeven voor een vrijblijvende proefles om te kijken of het iets voor je is.

 

 

 

 

 

"De geest komt thuis, het lichaam weet."