Zelfcompassietraining in Utrecht

Compassie geeft tegenwicht aan onze neiging tot oordelen. Over onszelf en over anderen.

 

Het gaat heel eenvoudig over vriendelijk zijn.

En wanneer we spreken over zelf-compassie betekent het: vriendelijk voor jezelf zijn en blijven wanneer moeilijke dingen en emoties op je pad komen. Met een open, accepterende en warme aandacht bij jezelf en je ervaring zijn.

Met jezelf omgaan zoals je met een goede vriend zou omgaan.

 

Vriendelijk zijn voor jezelf. Het lijkt misschien voor de hand te liggen, maar toch zijn we vaak niet vriendelijk, maar behoorlijk hard naar onszelf, juist naar onszelf.

 

Met zelf-kritiek en verwijten jagen we onszelf op, zetten we ons innerlijk klem.

Door de lat (te) hoog te leggen en onszelf te veroordelen, wordt zelfvertrouwen ondermijnd, kunnen we ons onzeker gaan voelen of raken we ons plezier wat kwijt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een weg naar zelfvertrouwen en bloei

Ervaring en onderzoek laten zien dat zelf-compassie een weg is naar zelfvertrouwen, innerlijke kracht en bloei.

 

We leren onszelf niet langer af te straffen wanneer dingen anders uitpakken dan we gewild hadden, wanneer we 'falen'. We leren vrede te hebben met onze imperfectie. Dat maakt het leven een stuk lichter.

 

Wanneer we onszelf kunnen gaan geven wat we nodig hebben, zal onze zelfcompassie ook een positieve invloed op onze relaties hebben.

Compassie voor jezelf is ook een geschenk aan de ander.

 

In de training leer je kernprincipes en oefeningen die je in staat stellen om met vriendelijkheid, zorg en begrip te reageren op jezelf. 

 

De training wordt gegeven als 9-weekse, 4-weekse en 5 daagse variant.  Er worden ook regelmatig introductieworkshops gegeven.

 

 

 

 

'May the road rise to meet you'